a

Lorem ipsum dolor amet, modus intellegebat duo dolorum graecis

Follow Us

O nama

Dječji vrtić Pčelica Vrgorac sa svojim je djelovanjem započeo 24. rujna 1980.godine i bio je u sklopu Osnovne škole Vrgorac, ali u samostalnom objektu. Bila je to mješovita skupina djece od navršene tri godine do polaska u školu. Ukupan broj djece koja su pohađala vrtić u tom periodu bio je 58 raspoređenih u dvije odgojno-obrazovne skupine.

1981.godine otvorene su jaslice za djecu od navršenih 12 mjeseci pa do 3 godine. Poslije se broj polaznika povećao tako da danas usluge vrtića koristi oko 180 djece.

Vrtić je do 1990.godine bio u sastavu Osnovne škole u Vrgorcu. Primjenom novog Zakona o predškolskom odgoju i naobrazbi vrtići su se trebali odvojiti od škole te postati samostalne ustanove, a osnivači mogu biti Republika Hrvatska, jedinice lokalne uprave i samouprave, vjerske zajednice i druge domaće  pravne i fizičke osobe (privatni).

Zbog velikog broja djece koju nije mogao primiti postojeći objekt, 2004.godine vrtić se dogradio pa je zbog njegovog kapaciteta povećan za dvije odgojno-obrazovne skupine. Danas, osim, centralnog vrtića, imamo i jedan područni, Dusina.

Na čelu s ravnateljicom Snežanom Vuletom, u spomenutim objektima djeluju 10 odgojnih skupina i 19 odgajatelja koji su u neposrednom radu s djecom. Osim redovnog programa u našim se vrtićima provodi i program predškole. Nastojimo obilježavati sve važne datume i sudjelovati na svečanostima, posjetima i izletima izvan vrtića. Iz godine u godinu, DV Pčelica Vrgorac sve više napreduje: broj djece se povećava, prostorno se širimo i zbog toga se trudimo da svaki dan radimo sve više i na kvaliteti odgojno-obrazovnog rada ove ustanove.