a

Lorem ipsum dolor amet, modus intellegebat duo dolorum graecis

Follow Us
  /  Novosti   /  Informatizacija procesa upisa u dječji vrtić Pčelica Vrgorac

Informatizacija procesa upisa u dječji vrtić Pčelica Vrgorac

Upis djece u vrtić odsad će se obavljati putem sustava e-Građani

Temeljem nedavne Odluke o odabiru ustanova ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja koje će koristiti sustav za upise razvijen u sklopu projekta “Informatizacija procesa i uspostava cjelovite elektroničke usluge upisa u odgojne i obrazovne ustanove“ u  Dječjem vrtiću Pčelica Vrgorac digitalizirat će se proces upisa u ustanovu.

Navedeni projekt  provodi  Ministarstvo uprave u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja i Hrvatskom akademskom i istraživačkom mrežom – CARNET, a cilj projekta jest omogućiti upis u programe ustanove elektroničkim putem.

Upis djece u dostupne programe odgoja i obrazovanja obavljat će se putem sustava e-Građani, odnosno omogućit će se pokretanje jedinstvenog zahtjeva i potpuna obrada, neovisno o broju ustanova i poslovnih procesa koji su uključeni u njegovo rješavanje. Prilikom korištenja novog sustava upisa,  usluga će biti dizajnirana na način da se uvažavaju posebnosti koje su osnivači odredili kod postupka provođenja upisa (primjerice: posebni kriteriji, prednosti pri upisu i sl.).

Upis u vrtić zahtijeva prikupljanje određenih dokumenata koje izdaju razna tijela javne vlasti (rodni list, uvjerenje o prebivalištu, potvrde o zaposlenju, zdravstveni podaci i dr.).

Budući da se radi o podacima koje razne javnopravne institucije već imaju u svojim sustavima, projektom će se  povezati te sustave i time građanima omogućiti dohvat potrebnih podataka u elektroničkom obliku, odnosno rasteretiti ih fizičke dostave dokumenata.

Ovakvim načinom upisa, administrativno će se rasteretiti roditelje/skrbnike, a vrtić, kao i njegov osnivač imat će brži, jednostavniji i efikasniji pristup potrebnim dokumentima.

Sve daljnje obavijesti o e-upisu biti će objavljenje na službenoj stranici vrtića i Dinamikomu prije samog postupka upisa u mjesec svibanj.